Workshop Flitsfotografie

In deze workshop leer je om alles uit je externe flitser te halen. Je ontdekt alle mogelijkheden die de (externe) flitser te bieden heeft. Daarnaast wordt uitleg gegeven over de techniek en de werking van de flitser. Door de leuke en leerzame opdrachten en de persoonlijke aandacht leer je welke instellingen je toe kan passen bij welke situatie.

Er wordt uitleg gegeven over bepaalde termen die van belang zijn als je gebruik maakt van je flitser.
Fltsen op het eerste of tweede gordijn, het richtgetal, de synchronisatietijd zijn dan ook voor jou duidelijk. 

Geen onder- of overbelichte foto's meer nu je weet hoe je je onderwerp correct kunt belichten en je flitslicht kunt afstemmen op het al aanwezige licht.

Omdat we met een kleine groep zijn, is er veel persoonlijke aandacht. Er is ruim de tijd om je vragen te stellen. Naast een leerzame les staat plezier maken in een informele sfeer voorop.

In deze workshop flitsfotografie leer je om alles uit je externe flitser, ook wel opzetfliser of reportageflister genoemd,  te halen. Je ontdekt alle mogelijkheden die de (externe) flitser te bieden heeft en pas je vooral de theorie toe in de praktijk.

Niveau:

Deze workshop is zeker geschikt voor de voor beginnende fotograaf maar zeker ook voor de al wat meer gevorderde fotograaf die al langer fotografeert en meer kennis wilt krijgen over zijn reportageflitser.  Basiskennis over sluitertijden, diafragma en ISO wordt wel verwacht. 
Je zou dan ook kunnen beginnen met de basiscursus fotografie "Haal meer uit je camera!"

Hoeveel lessen:

Deze workshop bestaat uit een 4 uur durende workshop

Wat heb je nodig?

  • Een spiegelreflexcamera, systeemcamera of een compactcamera waarbij je de sluitertijd, het diafragma en de iso-waarden afzonderlijk van elkaar kunt instellen op de M-stand.
  • Externe flitser (mocht je deze nog niet hebben, laat het me weten, waarschijnlijk kun je er één van ons gebruiken)
  • Handleiding van de camera
  • Geheugenkaartjes
  • Volle batterijen

Wanneer ?

Op dit moment staat er nog geen workshop gepland.

Kosten en aanmelden ?

De gehele workshop kost slechts € 115,00

Waar ?

Het adres waar de workshop wordt gegeven is: Gasterij Onder de Panne, Oeffeltseweg 26, 5835 BC Beugen. Makkelijke te bereiken tussen Cuijk en Boxmeer

Aanmeldformulier

Voornaam