Belangrijke informatie, tips en adviezen

Waarom een professionele fotograaf
De  professioneel fotograaf van nu kan ook mee denken in concepten voor bijvoorbeeld de marketing en communicatie. Meedenkt in het maken van de juiste content voor de huidige communicatie platforms . Hierdoor wordt het makkelijker om de wensen en mogelijkheden van de opdracht in beeld te brengen. Waardoor de klant een passende beeldbank opbouwt.
Natuurlijk wet de professionele fotograaf hoe iemand er op zijn best uit ziet, hoe jou bedrijfspand of product het beste in beeld gebracht kan worden en kan dit benadrukken met licht, compositie en andere technieken. Door middel van de juiste nabewerking kan de fotograaf de foto’s optimaliseren via kleurcorrectie of aanpassingen aan contrast, helderheid en uitsnede. Daarnaast levert een de professionele fotograaf de fotobestanden aan in de juiste formaten en resoluties voor de verschillende media.

Voorbereiding kleding
Bij bedrijfsfotografie is presentatie natuurlijk ook van belang. Zijn er binnen het bedrijf kledingvoorschriften, zijn er veiligheidsvoorschriften waar we ons aan moeten houden. Zijn de logo’s op de kleding nog actueel?
Als zelfstandig professional bepaal jezelf wat je aantrekt maar daar heb je natuurlijk ook over nagedacht. Nog niet? Dan help ik je daar graag bij.
Ik raad aan om effen rustige kleuren te dragen. Tip: kies een kleur die overeenkomt met de kleur van je ogen.
Kleine ruitjes en fijne lijntjes in de stof geven vaak een vervelend optisch bijeffect dat “moiré” heet.
Als je full body in beeld komt kunnen donkere kleuren je slanker doen lijken.
Drukke patronen en opvallende materialen leiden de aandacht van de kijker af.

Voorbereiding visagie
Juiste make-up en haarverzorging geven zelfvertrouwen als je op de foto gaat.
Daarnaast laat je zien dat je aandacht hebt gegeven aan je presentatie.
Gebruik voor de fotoshoot geen glimmende crèmes of huidverzorgingsproducten. Dit geeft namelijk hinderlijke glimmers. Een matte foundation werkt goed om dat te voorkomen.
Natuurlijk kun je ook een professionele visagist inschakelen. Ik kan je ermee in contact brengen.

Voorbereiding locatie
Fotograferen kan natuurlijk binnen in het bedrijf of op een locatie elders plaatsvinden. Ook is het mogelijk om een fotostudio te gebruiken. In alle gevallen is het belangrijk dat deze plek ook daadwerkelijk beschikbaar is op het moment van fotograferen. Voorkom verrassingen en reserveer de ruimte vooraf. Controleer ook even of de gekozen locatie toegankelijk en bereikbaar is op het moment van de afspraak. Tenslotte is het verstandig om te kijken of de plek schoon en opgeruimd is. Zowel bij een zakelijk portret als een bedrijfsreportage wil je natuurlijk dat de werkplek opgeruimd in beeld komt.

Voorbereiding personeel
Gaat een klant of personeel op de foto. Informeer ze dan ook en vertel ze wat de bedoeling is. Geef eventueel een kleuradvies door. Zij kunnen zich dan ook voorbereiden, de juiste kleding uitkiezen en op tijd zijn zodat ze met een prettig gevoel op de foto kunnen.
Vraag deze personen toestemming te geven middels ondertekening voor het gebruik van de foto’s. Dit kan vervelende situaties achteraf voorkomen.

Voorbereiding fotografie
Bij de wat complexe foto-opdrachten is het verstandig om vooraf met de fotograaf een afspraak in te plannen om de plannen en mogelijkheden goed op elkaar af te stemmen.